Actueel nieuws

Ben je muzikaal en tussen de 12 en 19 jaar? Schrijf je dan in voor het Prinses Christina Concours!

Klik op de afbeelding op naar de website te gaan. 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Het Gelders Orkest is op zoek naar musici die mee willen spelen in een groot fanfareorkest in het project hrfstwnd concert in Musis Sacrum te Arnhem op 10 november 2018

Speel je een instrument in een fanfareorkest? Zoek je meer uitdaging en vind je het leuk om samen te spelen en gecoacht te worden door musici van Het Gelders Orkest? Dan nodigen we je van harte uit om je in te schrijven voor Het Groot Gelders (fanfare) Orkest. Het programma voor het concert op 10 november 2018 in de Parkzaal van Musis te Arnhem, staat in het teken van de componist Rob Goorhuis, die dit jaar 40 jaar geleden zijn eerste werk voor blaasorkest (Fanfare!) schreef. Het programma is hier op aangepast en bestaat uit drie geweldige stukken voor een fanfare bezetting.

Lees meer: Het Gelders Orkest is op zoek naar musici die mee willen spelen in een groot fanfareorkest in het...

Inhoud collectieve overeenkomst KNMO/Buma

In het evaluatiegesprek dat de KNMO deze week heeft gevoerd met Buma, kwam aan de orde dat geconstateerd is dat veel verenigingen (nog steeds) niet op de hoogte zijn van de inhoud van de collectieve overeenkomst die de KNMO met Buma heeft afgesloten, als het gaat om  “wat valt er onder deze overeenkomst en wat niet’.

Het is altijd erg vervelend als een vereniging bijvoorbeeld  na afloop van een concert waaraan een betaalde (al dan niet professionele) solist heeft meegedaan, onverwacht geconfronteerd wordt met een factuur voor auteursrecht, terwijl  er vanuit was gegaan dat dit onder de collectieve overeenkomst zou vallen.

Lees meer: Inhoud collectieve overeenkomst KNMO/Buma

Verenigingen kunnen bijgaande subsisieaanbeveling gebruiken als handleiding bij de gemeentelijke subsidieaanvraag 2018

Klik hier om het bestand "subsidieaanbeveling 2018" te downloaden (PDF).