Actueel nieuws

De MBGF organiseert in 2018 weer een tamboer-maitre opleiding

Naar aanleiding van het succes van de tamboer-maître opleiding nieuwe stijl zal in 2018 opnieuw een opleiding van start gaan.

De opleiding is volgens een modulair systeem ingericht en bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Basis Exercitie;
  2. Instructeur basisexercitie;
  3. Stokhoudingen en stoktekens;
  4. Takteren en dirigeren;
  5. Muziek tijdens feestdagen en herdenkingen

De docenten zijn: Roland Grootenboer, Maarten Pijnenborg en Marc Gouswaart, tamboer-maîtres van respectievelijk de Koninklijk Militaire Kapel “Johan Willem Friso”, de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht en het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Lees meer: De MBGF organiseert in 2018 weer een tamboer-maitre opleiding

Inhoud collectieve overeenkomst KNMO/Buma

In het evaluatiegesprek dat de KNMO deze week heeft gevoerd met Buma, kwam aan de orde dat geconstateerd is dat veel verenigingen (nog steeds) niet op de hoogte zijn van de inhoud van de collectieve overeenkomst die de KNMO met Buma heeft afgesloten, als het gaat om  “wat valt er onder deze overeenkomst en wat niet’.

Het is altijd erg vervelend als een vereniging bijvoorbeeld  na afloop van een concert waaraan een betaalde (al dan niet professionele) solist heeft meegedaan, onverwacht geconfronteerd wordt met een factuur voor auteursrecht, terwijl  er vanuit was gegaan dat dit onder de collectieve overeenkomst zou vallen.

Lees meer: Inhoud collectieve overeenkomst KNMO/Buma

Lobbyen bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Zoek de samenwerking
Op 21 maart 2018 zijn de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dat betekent dat de verkiezingsprogramma’s op dit moment worden gemaakt. Na de zomer worden ze in de meeste gevallen afgerond. Het is voor verenigingen van belang om in de programma’s te worden genoemd. De meeste kans daarop maak je als je samen optrekt met de andere verenigingen uit je gemeente.

Klik hier voor meer informatie omtrent 'Lobbyen bij de gemeenteraadsverkiezingen 2018". 

Verenigingen kunnen bijgaande subsisieaanbeveling gebruiken als handleiding bij de gemeentelijke subsidieaanvraag 2018

Klik hier om het bestand "subsidieaanbeveling 2018" te downloaden (PDF).